Landbrugsreformen truet af nye forsinkelser

REFORM: EU's landbrugsreform er blevet ramt af nye forsinkelser, efter Europa-Parlamentet har udskudt afstemningen om de tusindvis af ændringsforslag, der er kommet fra parlamentarikerne.
Per Bang Thomsen

Den finansielle ramme er afgørende for den fremtidige udformning af den fælles landbrugspolitik.

Paolo De Castro
Formand for Europa-Parlamentets landbrugsudvalg
Reformen af EU's landbrugsstøtte er ramlet ind i nye forsinkelser, og det truer nu den i forvejen hårdt pressede tidsplan for resten af reformarbejdet.

Det står klart, efter formanden for landbrugsudvalget, Paolo De Castro, i sidste uge meddelte, at afstemningen om landbrugsreformen er blevet udskudt til begyndelsen af det nye år. Planen var ellers, at landbrugsudvalget skulle have stemt om de godt 7.500 ændringsforslag, der er kommet til landbrugsreformen, senere på måneden.

Men det har endnu ikke været muligt at finde fælles, politisk fodslag om ændringsforslagene fra parlamentarikerne, og derfor er afstemningen blevet rykket. Det er især grønningselementet og spørgsmålet om den direkte betaling, der stadigvæk skaber stor splid på tværs af de politiske grupper. Derudover er der stadigvæk usikkerhed om, hvor stort det samlede landbrugsbudget bliver. Det vil først falde på plads ved et topmøde den 22.-23. november i år.

"Den finansielle ramme er afgørende for den fremtidige udformning af den fælles landbrugspolitik," udtaler udvalgsformanden til den franske netavis LaFranceAgricole.fr.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024