Miljøminister afviser landbrugets kritik

Nyhed: Landbruget raser ved udsigten til længere sagsbehandlingstider i forbindelse med ny husdyrslov. Miljøminister Connie Hedegaard (K) afviser kritikken og mener tværtimod, at landbruget får en smidigere sagsgang.

Det helt klart bedst for miljøet og naboerne til landmændene, at kommunerne starter på en frisk med de ansøgninger, som de arver fra amterne

Hans Nielsen
Landbrugspolitisk medarbejder i Det Økologiske Råd
Forslag til ny lov om husdyr har fået landbruget til at råbe vagt i gevær. De frygter længere sagsbehandlingstiderne, når landmænd søger VVM-godkendelse til besætningsudvidelse.

Miljøminister Connie Hedegaard (K) afviser kritikken og holder fast på, at den ny lov vil komme landbruget til gavn.

"En central del af hele manøvren er jo, at de her sager skal hurtigere igennem systemet, og at kommunerne fremover skal kunne foretage en enkel og sammenhængende sagsbehandling af de VVM-sager og miljøgodkendelsessager, som nu er spredt over flere myndigheder," siger miljøminister Connie Hedegaard(K)

Baggrunden for spliden er forslag til ny lov om husdyr fremsat af regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale. Forslaget stiller skærpet krav til landbrugets udvidelse af besætninger.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024