Miljøminister under opsyn af V og DF

NYHED: Miljøministeren lover hurtig afklaring på sag om afbrænding af animalsk fedt på slagterierne og DAKA. V og DF er positive, men de vil mandsopdække Connie Hedegaard (K) i sagen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi har ikke fået nogen eksakt dato for, hvornår DAKA og slagterierne får besked. Men miljøministeren har lovet, at sagen bliver speedet op. Dog står jeg fast på, at vi skal have en afklaring på spørgsmålet inden årsskiftet. Derfor vil jeg på hvert eneste ordførermøde de kommende uger spørge til sagen

Eyvind Vesselbo (V)
Nu bliver der sat gang i sagsbehandlingen, så slagterierne og DAKA, der forarbejder kødaffald, alligevel kan få lov til at fortsætte med at bruge animalsk fedt som brændstof i deres produktion af varmt vand og damp.

I torsdags skrev Altinget, at DAKA og slagterierne muligvis må øge forureningen fremover for at følge ny EU-lovgivning. Læs artiklen her

Regelændringen medfører, at de ville skulle bruge mere forurenende brændstof så som dieselolie eller heavy- fuel-olie.

Tog sagen op med Connie Hedegaard
På et møde tirsdag tog V og DF’s miljøordførere, Eyvind Vesselbo og Jørn Dohrmann emnet op med miljøminister Connie Hedegaard (K).

Dokumentation

Sagen kort:
I fem år har de større danske slagterier og DAKA, der forarbejder døde dyr og kødrester fra slagterier, brændt deres animalske fedt af og brugt varmen til damp og varmt vand i produktionen.

Fedtet har som brændstof blandt andet erstattet det mere miljøbelastende fyringsolie og heavy fuelolie, der indeholder mere svovl. Da grisene er fodret med plantemateriale, er fedt CO2-neutralt modsat fyringsolie.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024