Minister: Der kan blive behov for flere penge

NYHED: Fortsætter udbredelsen af fugleinfluenzaen, vil forbrugerminister Lars Barfoed (K) bede finansministeren om flere penge. Det skal ske for at hindre, at Fødevarestyrelsen skal flytte penge fra den daglige fødevarekontrol til fugleinfluenzabekæmpelse.
Ole Hall
Fødevarestyrelsen skal have flere penge. Det bliver forbrugerminister Lars Barfoeds (K) konklusion, hvis fugleinfluenzaen udvikler sig yderligere i Danmark.

"Det kan komme på tale, at vi skal have bevilliget flere penge til Fødevarestyrelsen som følge af denne her situation. En enkelt zone gør ikke forskellen, men hvis situationen udvikler sig, er det sandsynligt, at der må tilføres flere ressourcer," sagde Lars Barfoed onsdag ved et åbent samråd i Fødevareudvalget.

Dermed ser det ud til, at forbrugerministeren imødekommer krav fra blandt andre Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre. Efter sager om svigtende kontrol af blandt andet hindbær og kød, har de udtrykt bekymring for, om bekæmpelsen af fugleinfluenza kan betyde slækkelse af den daglige fødevarekontrol.

Udgifter for op mod 100 mio. kr.
Ifølge forbrugerministeren er der ikke afsat penge i Fødevarestyrelsens budget til en fugleinfluenza-epidemi.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024