Opposition: Mistillidsvotum til Barfoed

NYHED: Socialdemokraterne fastholder mistillidsvotum til forbrugerministeren i sagen om problemerne med fødevarekontrollen. Alle partier i oppositionen, undtagen DF, bakker op. Stemmer DF ikke for, falder forslaget, men det vil samtidig udstille partiets kritik som tom snak, mener S og SF.
Kaare Sørensen
Fakta
  • Grundlovens paragraf 15, stk. 1: "Ingen minister kan forblive i sit embede, efter at Folketinget har udtalt sin mistillid til ham."

  • For at vedtage et mistillidsvotum kræves – udover et flertal – at mindst halvdelen af Folketingets medlemmer er til stede og deltager i afstemningen.


  • Kilde: Altinget
    Mistilliden, til at forbrugerminister Lars Barfoed (K) kan håndtere de mange problemer med fødevarekontrollen, er stadig udtalt i oppositionen.

    Så udtalt at Socialdemokraterne vil stille mistillidsvotum til forbrugerministeren i Folketinget torsdag i næste uge, og at De Radikale, SF og Enhedslisten er med på den kurs.

    "Vi fastholder, at det er nødvendigt med en forespørgsel om sagen, som jo bliver værre og værre hele tiden. Vi vil komme med en alvorlig kritik af ministeren, som gerne skulle ende med, at vi får vedtaget et mistillidsvotum," siger fødevareordfører for Socialdemokraterne Jens Peter Vernersen.

    De fire partier mangler fortsat DF’s afgørende stemme for at kunne få flertal for et mistillidsvotum og dermed flertal for reelt at fyre ministeren.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024