Organisationer øger presset for at knytte sociale krav til landbrugsstøtten

I et åbent brev opfordrer mere end 300 europæiske aktører til at gøre arbejdstagerrettigheder til en del af EU's nye landbrugsreform og den udbetalte landbrugsstøtte. Landbrug & Fødevarer er yderst skeptisk, mens 3F bakker op for at sikre "ordentlige lokale løn- og arbejdsvilkår".

Mens landbrugsstøtte i dag er betinget af respekt for miljø, sundhed og dyrevelfærd, så er sociale kriterier og arbejdstagerrettigheder ikke noget, der hidtil har været skrevet ind i landbrugspolitikken.
Mens landbrugsstøtte i dag er betinget af respekt for miljø, sundhed og dyrevelfærd, så er sociale kriterier og arbejdstagerrettigheder ikke noget, der hidtil har været skrevet ind i landbrugspolitikken.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

På tværs af Europa oplever medarbejdere i landbruget dårlige arbejdsvilkår, ringe lønninger og lange arbejdstider, mens de bor i boliger af dårlig standard.

Opridsningen af daglige vanskeligheder for mange landbrugsmedarbejdere er lang i et åbent brev, som mere end 300 europæiske aktører har tilsluttet sig.

De skriver, at mindst ti millioner mennesker er beskæftiget i europæisk landbrug, og det hovedsageligt som sæsonarbejdere, dagarbejdere eller i anden usikker status.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024