Projekt skal belyse resistensforhold

19/5-06: Fødevarestyrelsen har i samarbejde med Danmarks Fødevareforskning tilrettelagt et stort projekt, som skal belyse resistensforholdene i danske og importerede fødevarer.
Dokumentation
Spørger: Martin Henriksen (DF)

Spørgsmål S 4795: Hvor mange flere salmonellaskandaler skal der til, før regeringen og ministeren vil sikre folkesundheden i Danmark og tilsidesætte EU’s regler om varernes fri bevægelighed i denne sammenhæng, og hvilke konkrete skridt vil ministeren tage for, at fødevarekontrollen i snarest mulig fremtid får mulighed for at afvise alle farlige typer salmonellabakterier i kød, der forsøges importeret til Danmark?

Svar fra ministeren: Jeg kan henvise til min besvarelse af spørgsmål nr. S 4650, hvor jeg bl.a. har belyst forekomsten af andre resistente salmonellabakterier i importeret kød. Før vi kan ændre den nuværende håndteringsstrategi skal vi have en bedre dokumentation af forekomsten og betydningen af disse bakterier i både dansk og importeret kød. Derfor har Fødevarestyrelsen i samarbejde med Danmarks Fødevareforskning tilrettelagt et stort projekt, som skal belyse resistensforholdene i danske og importerede fødevarer. Nye krav på dette område må afvente, at resultaterne af projektet foreligger i 2007.

Jeg henviser i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål S 4696.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024