Gjerskovs "rugbrødsrapport" får blandet respons

EU-STØTTE: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) fik en solid middelkarakter af EU-landene for sin fremskridtsrapport om forhandlingerne af landbrugsstøtten. Flere lande kritiserede den dog for at være både "upræcis" og "for overordnet".
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) præsenterede mandag sin fremskridtsrapport under Rådsmødet i Luxembourg.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) præsenterede mandag sin fremskridtsrapport under Rådsmødet i Luxembourg.Foto: Det Danske EU-Formandskab
Per Bang Thomsen

Den er meget dækkende og nøjagtig i forhold til den nuværende situation. Der er ikke stukket noget ind under stolen, når det kommer til at beskrive forholdet mellem de enkelte medlemsstater.

Simon Coveney
Irlands landbrugsminister

En god, solid statusrapport - men med flere mangler og skønhedsfejl.

Det var den overordnede melding, da EU's fødevareministre under mandagens Rådsmøde skulle forholde sig til den fremskridtsrapport, som det danske Fødevareministerium netop har offentliggjort.

Rapporten er det danske formandskabs opsummerende status for de seneste seks måneders reformforhandlinger af EU's landbrugsstøtte. I januar sagde fødevareminister Mette Gjerskov (S), at det danske formandskab ville blive et "rugbrødsformandskab", og at fremskridtsrapporten ville blive en af de konkrete ting, man fra dansk side ville gå efter at få i hus.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024