SF og EL kritiske over for regeringens miljøvision

NYHED: Oppositionen har ikke den store tiltro til regeringens udkast til en miljøplan for landbruget. EL mener, regeringen hjælper landbruget ud af pesticidknibe, og SF kræver konkrete mål i miljøplan.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

SF afventer med spænding regeringens forslag til finanslov, hvor der skal være afsat betydelige nye midler til natur, hvis ikke miljøministeren endnu en gang skal tages i spin af værste skuffe.

Ida Auken
Miljøordfører (SF)

SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne er ikke imponerede over regeringens annoncering af en kommende vækst- og miljøvision for landbruget. Miljøministeren skal nu i samråd om planerne for landbrugets pesticidforbrug.

SF kræver, at den kommende plan, som skal forhandles i foråret 2009, som minimum skal indeholde helt konkrete målsætninger for, hvor meget natur der skal være i Danmark, hvor den skal være, og hvornår man forventer, at det sker.

"Derudover skal vi have en række virkemidler i brug, som regeringen ikke tør røre ved i dag, for eksempel kvoter på sprøjtegifte samt tvungen udlægning af randzoner. Miljøministeren har tidligere vist, at han kan sige alle de rigtige ord, men indtil nu har hverken han eller hans forgængere fået visionerne fra deres festtaler gjort til virkelighed," siger SF's miljøordfører  Ida Auken. Og hun tilføjer:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024