Stigning i salg af økologisk mad

ØKOLOGI: Salget af økologiske fødevarer stiger stadig, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Økologi udgør nu 7 procent af det samlede fødevaresalg.

Økologiske fødevarer sælger stadig godt. Nye tal fra Danmarks Statistik viser en fremgang på 4,2 procent i salget af økologisk mad og drikke i 2010 sammenlignet med året før. I 2010 blev der solgt økologiske varer for 5,1 milliard kroner mod 4,9 milliarder i 2009. Det svarer til, at økologiske fødevarer udgør lidt over 7 procent af det samlede fødevaresalg i 2010.

Den største stigning i salget kan ses for økologisk frugt og grønt, hvor salget steg med 13 procent. Salget af mælk, æg og ost faldt med 1 procent, men er stadig den største enkeltgruppe med en omsætning på 1,8 milliarder kr. Der har ligeledes været fremgang i salget af pasta, mel og ris.

At fremgangen gælder mange forskellige varegrupper glæder Landbrug & Fødevarer:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024