Sund mad gavner miljøet

NYHED: Sund kost giver mindre forurening og er 20 procent billigere. Det er blandt de opsigtsvækkende konklusioner, som en ny rapport fra Institut for Miljøvurdering er kommet frem til. Derfor foreslår rapporten afgifter på usunde madvarer.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Læs hele rapporten: her

Kilde: Institut for Miljøvurdering
Hvis danskerne spiser sundere, vil de blive mindre syge, og miljøet vil få det bedre. Det er blandt hovedkonklusionerne i en ny rapport fra Institut for Miljøvurdering.

Når danskerne fylder sig med usund mad og bagefter bliver ramt af livsstilssygdomme, belaster det nemlig miljøet. En række usunde fødevarer er langt mere resourcekrævende at producere i forhold til f.eks. grøntsager.

Rapporten måler kostens miljøeffekter på 8 forskellige områder lige fra klimaforandringer til giftophobning i natur og mennesker.

Og på samtlige områder giver sund kost en miljøforbedring. Samtidig er den sunde kost 20 procent billigere for forbrugerne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024