Udsigt til fuld hjemtagning af EU-midler

FINANSIERING: Dansk Folkeparti mener, at regeringen har lyttet til deres støtteparti, når den nu lover fuld hjemtagning af EU-midler for at finansiere Grøn Vækst.
Ida Skytte

Jeg er glad for, at regeringen hen over de måneder er blevet klogere. Det er en stor omgang, vi skal i gang med, så det vil være fuldkommen tåbeligt at sige nej til de penge.

Jørn Dohrmann
Fødevareordfører, DF

En væsentlig del af Grøn Vækst-udspillet er finansieret ved at hjemtage alle tilgængelige EU-midler.

Hidtil har det ellers været genstand for kritik fra oppositionen, at regeringen ikke har villet love fuld hjemtagning - men nu står det altså sort på hvidt.

"Kvalitet koster penge. Grøn Vækst kræver store investeringer. Derfor lægger vi op til at anvende de midler der er stillet til rådighed i forbindelse med sundhedstjekket af EU's landbrugspolitik. Det giver 1,7 milliarder årligt. Hjemtagning af EU-midler udgør en central finansieringskilde i Grøn Vækst. Med regeringens udspil hjemtager regeringen alle de landdistriktsmidler, som er til rådighed i 2010-2013," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024