V klar med penge til kommuner

NYHED: Venstres vil have problemet med de lange sagsbehandlingstider på miljøområdet løst. Partiet vil tilbyde kommunerne ekstra penge, men vil til gengæld have tidsgrænser for sagsbehandlingen.
Hvis borgerne skal overholde det offentliges tidsfrister til punkt og prikke. Så må det offentlige også sagsbehandle inden for en rimelig periode, mener Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo.
Hvis borgerne skal overholde det offentliges tidsfrister til punkt og prikke. Så må det offentlige også sagsbehandle inden for en rimelig periode, mener Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg ser gerne, at kommunerne skal nå at behandle disse sager inden for et halvt til et helt år. Hvor snittet skal ligge, må vi forhandle på plads med kommunerne. Men så må vi også overveje, om vi skal give kommunerne nogle ekstra midler.

Eyvind Vesselbo
Miljøordfører (V)
Fakta

Hvorfor er der lange ventetider på miljøgodkendelser fra kommunerne?

Husdyrloven fra 2007 skulle forenkle sagsbehandlingen af landmændenes miljøgodkendelser, og dermed også forkorte ventetiden.

Men sagsbehandlingstiderne er vokset, blandt andet fordi amterne, som før havde opgaven, stoppede med at sagsbehandle miljøgodkendelser længe inden kommunalreformen trådte i kraft.

Dermed blev kommmunerne oversvømmet med sager 1. januar, ligesom at de arvede en bunke påbegyndte sager. Og for at det ikke var nok, var der problemer med det IT-system, som skulle bruges til at behandle miljøgodkendelserne.

En del medarbejdere i kommunerne er også stadig usikre på, hvordan loven skal forvaltes i praksis.

 

Dansk Landbrug havde både før og inden den nye Husdyrlov, der trådte i kraft 1. januar 2007 klaget over årelange sagsbehandlingstider for landmænd, som vil udvide deres husdyrbrug.

Regeringen har hidtil sagt, at alt ville løse sig med den nye Husdyrlov. Den skulle blot have tid til at virke.

V vil give penge til kommuner
Men Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo kan nu fortælle, at regeringen er villig til at hjælpe kommunerne økonomisk.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024