V og K trækker Gjerskov og Auken i samråd

SAMRÅD: Den omstridte randzonelov kommer igen til at danne ramme om et åbent samråd. Denne gang skal miljøminister Ida Auken (SF) og fødevareminister Mette Gjerskov (S) redegøre for adgangsreglerne til randzonerne.
Per Bang Thomsen
Det kan godt være, at Folketingets medlemmer officielt er gået på sommerferie. Men hverken miljøminister Ida Auken (SF) eller fødevareminister Mette Gjerskov (S) får dog lov til at holde helt fri i ferien.

Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen har sammen med sin konservative kollega, Lene Espersen, valgt at kalde de to ministre i åbent samråd om adgangsreglerne til de omstridte randzoner. Det skyldes, at der i dag er uvished om, hvornår offentligheden reelt kan få adgang til randzonerne, og det skal ministrene nu præcisere, mener Erling Bonnesen.

"Vi vil have de to ministre til at bekræfte, at der ikke er offentlig adgang til randzonerne, hvis ikke der er en alsidig plantevækst," siger han til Altinget.dk.

Det åbne samråd forventes at finde sted i løbet af september i år.

Dokumentation
Samrådsspørgsmål:
Fødevareministeren og miljøministeren bedes i åbent samråd, i relation til randzoneloven, redegøre for sammenhængen mellem randzoneloven, adgangsreglerne og adgangsvejledningerne i henhold til naturbeskyttelsesloven, samt redegøre for begrundelserne for de foretagne ændringer, oplyst som de seneste opdateringer 30.05.2012.

Derudover er der blevet stillet følgende spørgsmål til fødevareministeren:
"Fødevareministeren bedes snarest, og inden samrådet, skriftligt bekræfte, at § 6a og bemærkning 4 i L145 betyder, at der ikke er adgang på et randzoneareal, hvis en konkret vurdering er, at der ikke på det pågældende randzoneareal er en alsidig plantevækst, der opfylder naturbeskyttelseslovens definition af et udyrket areal."

 


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024