International fond inviterer danske borgmestre til COP28 i Dubai

Bloomberg Philanthropies har inviteret 12 danske borgmestre med til det internationale klimatopmøde COP28 for at fortælle om erfaringerne med de kommunale klimaplaner, som de har udviklet med Realdania i ryggen.

Foto: Colourbox
Mikala Satiya Rørbech

For et par måneder siden landende en invitation i postkassen hos nogle danske borgmestre. De er udvalgt til at deltage i det lokale spor af COP28 og blev inviteret af COP-værten præsident Dr. Sultan Ahmed Al Jaber fra Dubai og FNs særlige klimatalsmand Michael R. Bloomberg, som er grundlægger af Bloomberg Philanthropies.

Borgmestrene fra Vejen, Lejre, Frederikshavn, Lolland, Hørsholm, Fredericia, Roskilde, Norddjurs, Haderslev, Billund, Allerrød og København udgør nu den danske delegation, som også tæller repræsentanter for Realdania, Danmark grønne tænketank Concito, C40 Cities, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

På topmødet, der begynder torsdag i denne uge, skal de fortælle om indsatsen med lokale klimahandlingsplaner i regi af det Realdania finansierede DK2020 partnerskab under titlen ’A Danish Climate Journey: Local action delivering to 76 % GHG reductions through multi-level partnerships’.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024