Norsk forsknings- og undervisningsminister trækker sig efter plagiatafsløring

Sidste uge kunne et norsk medie afsløre, at flere passager i den norske forsknings- og undervisningsministers kandidatafhandling fra 2014 er identiske med andre studerendes opgaver. På et pressemøde fredag aften trak hun sig fra ministerposten.

Den norske forsknings- og undervisningsminister har måttet trække sig fra posten, efter det kom frem, at dele af hendes specialeafhandling er plagieret.
Den norske forsknings- og undervisningsminister har måttet trække sig fra posten, efter det kom frem, at dele af hendes specialeafhandling er plagieret.Foto: Rodrigo Freitas/NTB/Ritzau Scanpix
Veslemøy Hedvig Østrem

Fredag oplyste den norske forsknings- og undervisningsminister, Sandra Borch (Senterpartiet), nemlig, at hun trækker sig fra posten efter at have plagieret dele af sin kandidatafhandling.

I 2014 afleverede Sandra Borch en kandidatafhandling i jura. Det handlede om sikkerhedsreguleringer i petroleumsdrift. Hun læste på Universitetet i Tromsø (UiD).

Nu har den norske avis E24 ved hjælp af programmet Copyleaks, som kan afdække plagiat, fundet flere passager i Borchs opgave, som ikke er ministerens eget værk. Flere afsnit er identiske med teksten i opgaver af de studerende Tanja Charlotte Øistad (fra 2005) og Alexander Danielsen (fra 2009). Ingen af opgaverne er opgjort som kilder i Bochs opgave.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024