Positivt madudspil fra ministeren
Claus Iversen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
-Måltidet, tilberedningen og samværet herom er en sund oplevelse for børnene og en styrkelse af madkulturen i Danmark. Børnene opnår viden om produkterne, lærer køkkenredskaberne at kende og får forståelse for køkkenhygiejne. Men først og fremmest får de nogle sociale succesoplevelser.
-Jeg glæder mig u særlig grad over, at jo bedre vi er til at lære vores børn om færdselsreglerne i et køkken, altså at kød bør gennemsteges, salat og råt kød skal have egne skærebrædter og snavsede karklude skal skiftes, des bedre bliver fødevarehygiejnen i Danmark.
-Naturligvis foregår denne inddragelse af børnene i hjemmene, men derfor kan vi jo godt skabe rammer for, at børnene også i pasningstilbuddene har denne mulighed.
-Omkring fødevaresikkerhed er det nemlig vigtigt at forstå, at ingen kæde er stærkere end det svageste led. At slagterierne, detailhandelen eller take-away restauranten har styr på fødevarefremstillingen forhindrer ikke, at ufornuftig omgang med fødevarer i hjemmet også kan føre til sygdomstilfælde.
-Kan børnene på en sjov måde lære glæden ved at arbejde og samarbejde i et køkken, samtidig med at de får forståelse for fødevarerne, så har vi gjort noget godt for måltidskulturen og fødevaresikkerheden i Danmark, siger Henrik Vestergaard.