Ugens embedsmand: Mellem Ruslands missilangreb skal Dennis Virkelyst implementere den danske model i Kyiv

Dennis Virkelyst, teamleder i Forsvarsministeriets Ukrainekontor, er vant til at arbejde i verdens brændpunkter. I Kyiv samarbejder han tæt med de ukrainske myndigheder for at sikre den danske støtte til det krigsramte land – en indsats, som har indløst ham en æresmedalje fra Zelenskyj.

Som
ung var jeg aktiv i en række organisationer, hvor vi arbejdede for at styrke unges lyst til at deltage i demokratiet i
Østeuropa. I dag behøver jeg ikke forklare ukrainske unge, hvorfor demokratiske
samfund er bedst – det har de selv gennemskuet, fortæller Dennis Virkelyst.
Som ung var jeg aktiv i en række organisationer, hvor vi arbejdede for at styrke unges lyst til at deltage i demokratiet i Østeuropa. I dag behøver jeg ikke forklare ukrainske unge, hvorfor demokratiske samfund er bedst – det har de selv gennemskuet, fortæller Dennis Virkelyst.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Hvilken opgave fylder mest på dit skrivebord lige nu?

Forsvarsministeriets Ukraine-kontor leder og koordinerer den danske militære støtte til Ukraine. Det indebærer opgaver relateret til alt fra levering af kampvogne og F-16 fly, deltagelse i de internationale kapabilitetskoalitioner om eksempelvis artilleri og droner til forberedelse og gennemførelse af ministerrejser til Ukraine.

Den seneste tid har jeg og mine dygtige kollegaer brugt megen tid på at få implementeret "den danske model", hvorigennem Danmark som det første land finansierer anskaffelser fra den ukrainske forsvarsindustri.

Og mens "anskaffelser" lyder lidt Slotholmsk, så betyder det i praksis, at vi i samarbejde med Ukraine køber slagkraftige våben og ammunition, som inden årsskiftet er klar til brug ved fronten.

Altinget logoForsvar og Beredskab
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar og beredskab kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forsvar og Beredskab

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024