Mette Frederiksen: "Ikke tilfredsstillende," at Danmark igen misser mål om fly og skibe til redning i Grønland

En tredjedel af 2023 har Forsvaret ikke haft et Challenger-fly til rådighed til eftersøgning og redning i Grønland trods en politisk aftale om at være der hele året. “Ikke tilfredsstillende,” siger statsminister Mette Frederiksen.

<div>Challenger-flyene bliver foruden overvågning i Grønland brugt til at transportere blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S). Her sidder hun og forbereder sig i flyet forud for et besøg i Grønland i 2019.</div>
Challenger-flyene bliver foruden overvågning i Grønland brugt til at transportere blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S). Her sidder hun og forbereder sig i flyet forud for et besøg i Grønland i 2019.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun WesthNathalie MortensenAndreas Krog

"Mayday, mayday," lød det over radioen hos Flight Information Center Nuuk og Arktisk Kommando ved frokosttid mandag 29. juli.

To piloter meddelte, at deres fly styrtede.

Challenger-flyet, som Flyvevåbnet stiller til rådighed for Arktisk Kommando, fandt hurtigt frem til flyets position og kunne følge det i luften, mens det styrtede mod havet.

Altinget logoForsvar og Beredskab
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar og beredskab kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forsvar og Beredskab

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024