De frivillige brandfolks nye præsident vil folkeliggøre beredskabet

Det skal være en folkelig sag at give en hånd med, når det etablerede beredskab mangler ressourcer til at håndtere hændelser ud over det normale, mener folketingsmedlem Simon Kollerup, der er ny præsident for de frivillige brandfolks sammenslutning.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

De professionelle kommunale og statslige beredskaber skal styrkes. Det er en bunden opgave for den nye beredskabsminister Torsten Schack Pedersen (V) og Folketingets partier, når de i løbet af efteråret skal forhandle et beredskabsforlig på plads.

Men der er også en anden side af beredskabet, som politikerne ikke må glemme, mener det socialdemokratiske folketingsmedlem Simon Kollerup.

”Mens vi bygger et stærkt professionelt beredskab op i Danmark, så må vi ikke glemme den store folkelige energi, som ligger ude i vores samfund. Det lys har jeg set. Og det vil jeg gerne være med til at bringe med herind på Christiansborg,” siger Simon Kollerup med henvisning til, at han for nylig er blevet valgt som præsident for foreningen Beredskabsforbundet.

Altinget logoForsvar og Beredskab
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar og beredskab kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forsvar og Beredskab

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024