Troels Lund: Vi har taget vores tørn i Rødehavet

Det må være nogle andres tur til at sende krigsskibe til Rødehavet for at beskytte den internationale skibstrafik. Vi tog vores tørn i foråret, påpeger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Eksplosion ombord på den græske olietanker Sounion i Rødehavet 29. august 2024 efter at skibet blev angrebet af Houthi-bevægelsen.
Eksplosion ombord på den græske olietanker Sounion i Rødehavet 29. august 2024 efter at skibet blev angrebet af Houthi-bevægelsen.Foto: Houthi Military Media/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Vi ved godt, at det fortsat står slemt til i Rødehavet. At danske skibe fortsat bliver angrebet af Houthi-oprørerne inde fra Yemen. Men Danmark har faktisk gjort noget. Nu må det være andres tur.

Sådan lyder meldingen fra forsvarsminister Troels Lund Poulsen som reaktion på, at lederen af EU’s mission i Rødehavet og Danske Rederier efterlyser flere vestlige krigsskibe til området til at beskytte den internationale skibstrafik.

”Vi har jo taget vores tørn. Vi har jo haft en udsendelse (af en fregat, red.). Vi har engageret os på mange forskellige måder. Både i den amerikansk ledede operation og i EU-regi,” pointerer Troels Lund Poulsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024