Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Mai Mercado
svarer
Peter Hummelgaard

Mai Mercado (K) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om den alternative kundgørelsesordning udformes inden man står i en akut situation, hvor lovtidende.dk ikke kan anvendes

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 77, Spørgsmål 2
Er det korrekt antaget, at den alternative kundgørelsesordning udformes, inden man står i en akut situation med f.eks. en beredskabshændelse, hvor lovtidende.dk ikke kan anvendes?

Svar fra tirsdag den 28. november 2023
Den foreslåede bemyndigelsesbestemmelse i lovtidendelovens § 3, stk. 2, giver hjemmel til, at justitsministeren kan fastsætte regler om, at til, at justitsministeren i den forbindelse fastsætter regler om, hvordan retsforskrifterne skal offentliggøres.

Som det bl.a. fremgår af bemærkningerne til den foreslåede bestemmelse vil den nærmere vurdering af, hvilken alternativ kundgørelsesordning, der skal benyttes, afhænge af karakteren af den pågældende situation og den bagvedliggende årsag til, at den almindelige kundgørelsesordning ikke kan følges. Skyldes situationen, at der ikke er adgang til internettet i al almindelighed, vil det kunne fastsættes, at retsforskrifter skal kundgøres f.eks. ved oplæsning i TV eller radio. Skyldes situationen derimod et nedbrud i elforsyningen, vil der f.eks. kunne fastsættes regler om, at kundgørelse skal ske ved skiltning, ophæng af plakater eller anden publicering på biblioteker og andre offentlige steder. Det vil derudover f.eks. kunne fastsættes, at retsforskrifter skal kundgøres gennem højtalere eller lignende, hvis borgerne på grund af situationens art er nødsaget til at blive inden døre.

Det altovervejende hensyn i vurderingen af, hvilken alternativ kundgørelsesmåde der bør anvendes i en given situation, vil være hensynet til retsforskrifternes tilgængelighed. Dette indebærer, at retsforskrifter vil skulle kundgøres på en sådan måde, at offentligheden uden større omkostninger eller besvær i videst muligt omfang kan opnå kendskab til retsforskrifternes indhold.

Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024