Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Sikkerhed og Ukraine-fodslag er øverst på EU-dagsordenen i efteråret

En ny europapolitisk sæson står for døren. Altinget lister de ting, du skal holde øje med i EU-boblen hen over efteråret.

I den kommende uge begynder de nye europaparlamentarikere sit arbejde med de første udvalgsmøder.
I den kommende uge begynder de nye europaparlamentarikere sit arbejde med de første udvalgsmøder.Foto: Europa-Parlamentet
Charlotta Asplund Catot

1. Nye initiativer på sikkerhedsområdet?

Sikkerhed vil fortsat stå øverst på EU's dagsorden dette efterår. Udviklingen i både Ruslands krig mod Ukraine og situationen i Mellemøsten er noget, som EU holder nøje øje med, og som lægger pres på Europas egen forsvarskapacitet.

I Ursula von der Leyens politiske prioriteter for hendes nye mandatperiode får forsvarspolitikken en central plads. Blandt andet taler hun for en forsvarskommissær og øgede ambitioner for forsvarsindustri på det indre marked. Hvad bliver konsekvenserne, når forsvarssamarbejdet tager historiske skridt fremad – og hvordan skal den europæiske forsvarsindustri imødekomme den øgede efterspørgsel?

{{toplink}}

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024