Aagaard efter kritik af Energiø Bornholm: "Der er en forsyningsmæssig gevinst ved det her projekt"

Energiø Bornholm møder kritik fra tænketanken Kraka Economics, der i en ny analyse opfordrer politikerne til at droppe projektet, der ifølge dem vil give et stort og unødvendigt milliardunderskud i statskassen. Altinget fangede klimaminister Lars Aagaard (M) ved præsentationen af torsdagens udspil om landdistriktsudvikling for at forholde ham kritikken.

Klimaminister Lars Aagaard (M) ved præsentationen af regeringens landdistriktsudspil i Skælskør.
Klimaminister Lars Aagaard (M) ved præsentationen af regeringens landdistriktsudspil i Skælskør.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Daniel Bue LauritzenSimon Friis Date

Tirsdag udskød regeringen deadline for Energiø Nordsøen med foreløbig tre år, så øen ifølge klimaminister Lars Aagaard (M) tidligst står klar i 2036.

Men også regeringens planer om at opføre en energiø i Østersøen møder kritik. Senest har tænketanken Kraka Economics udgivet en rapport, hvor de opfordrer politikerne til at droppe Energiø Bornholm, som de kalder "en økonomisk katastrofe i slowmotion". 

Altinget fangede Aagaard til et par spørgsmål om Energiø Bornholm ved torsdagens pressemøde om regeringens udspil om landdistriktsudvikling i Skælskør.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024