Kinesiske vindmøller finder vej til Europa og skaber forargelse hos energisektor

Et kinesisk-italiensk samarbejde har fået den europæiske vindindustri til at spærre øjnene op. EU bør gribe ind, mener den danske energibranche, mens klimaministeren fastslår, at han vil holde nøje øje med udviklingen.

Italien er et af de 26 EU-lande, der har skrevet under på EU's Wind Charter, der forpligter landene til at styrke den europæiske værdikæde. Alligevel er en kinesisk vindmøllefabrik ved at blive etableret i støvlelandet.
Italien er et af de 26 EU-lande, der har skrevet under på EU's Wind Charter, der forpligter landene til at styrke den europæiske værdikæde. Alligevel er en kinesisk vindmøllefabrik ved at blive etableret i støvlelandet.Foto: Alessandra Tarantino/AP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

En aftale om at etablere en kinesisk vindmøllefabrik i Italien vækker stor forargelse på tværs af Europa.

For hvordan kan et EU-land handle stik imod EU's strategi om at blive mere og mere selvforsynende med grøn teknologi – og desuden være i kontrol over egen energiforsyning?

Det spørgsmål stiller blandt andre Green Power Denmark, der repræsenterer den danske energisektor.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024