Kommuner skal selv betale ny bonus for vedvarende energi: ”Regeringen fodrer hunden med sin egen hale”

Regeringen vil belønne kommuner, som får etableret vedvarende energi, med flere penge, der blandt andet kan bruges på velfærd. KL vender tomlen ned og advarer mod, at prisen vil blive besparelser i andre kommuner.

Torsdag præsenterede regeringen et nyt landdistriktsudspil med 33 initiativer. Herunder en pulje, som skal belønne kommuner for at skabe plads til solceller og vindmøller.<br>
Torsdag præsenterede regeringen et nyt landdistriktsudspil med 33 initiativer. Herunder en pulje, som skal belønne kommuner for at skabe plads til solceller og vindmøller.
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Kim Rosenkilde

Regeringen kalder en ny bonuspulje for vindmøllet og solceller for et ”politisk nybrud”, men ifølge KL er der nærmere tale om en kommunal strafafgift.

Torsdag præsenterede regeringen et nyt landdistriktsudspil med et forslag om et nyt årligt tilskud på 200 millioner kroner til de kommuner, som bidrager ”mest” til udbygningen af vedvarende energi på land.

Pengene til ordningen vil regeringen tage fra statens bevilling til kommunerne, forklarede klimaminister Lars Aagaard på pressemødet om udspillet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024