Skrottet forslag om dobbeltmandater får betydning for S-profiler i hovedstaden

Et forslag om at tillade folketingspolitikere at sidde i byråd blev søndag stemt ned på Socialdemokratiets kongres i Aalborg. Det bliver dog muligt for partiets folkevalgte at sidde i byråd og regionsråd samtidig. 

Mette Reismann var en af de socialdemokrater, der på forhånd havde gjort det klart, at hun var klar til at sidde i både Borgerrepræsentationen og Folketinget samtidig. 
Mette Reismann var en af de socialdemokrater, der på forhånd havde gjort det klart, at hun var klar til at sidde i både Borgerrepræsentationen og Folketinget samtidig. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Søren Dahl

De socialdemokratiske grupper på både København og Frederiksberg Rådhus glipper muligheden for at få markante politiske profiler repræsenteret i deres kommunalbestyrelser og i Folketinget samtidig. 

Det er konsekvensen af, at et flertal på Socialdemokratiets kongres i Aalborg søndag nedstemte et forslag om at tillade partiets folkevalgte at være valgt til både kommunalpolitik og på Christiansborg samtidig. 

"Jeg har tidligere selv været imod dobbeltmandater. Men jeg må også bare konstatere, at der er 800 meter mellem Københavns Rådhus og Christiansborg. Jeg har ingen små børn, eller en hund, jeg har ikke andet end tid.

Mette Reissmann (MF) (S)

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Hovedstaden

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024