"Svineri": Børneborgmester kritiserer aftale om børnehavelukninger i København

Et politisk flertal i hovedstaden fredede i sommer en række daginstitutioner fra lukning. Men en ny budgetaftale betyder, at nye lukninger venter forude. Det får hård kritik af børne- og ungeborgmester Jakob Næsager (K), som selv står uden for aftalen. "Næsager bærer selv en del af ansvaret", forsvarer Andreas Keil (S) sig. 

Med ny budgetaftale forpligter aftalepartierne i Københavns Kommune sig på at lukke overskydende pladser i vuggestuer og børnehaver senest i 2026.<br><br>
Med ny budgetaftale forpligter aftalepartierne i Københavns Kommune sig på at lukke overskydende pladser i vuggestuer og børnehaver senest i 2026.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Ella Hjalmsrud Jørgensen

"Alle forældre risikerer, at de skal tage fri fra arbejde og lave indkøring én gang til. Alle pædagoger er potentielt i risiko for, at de skal skifte arbejde”.

Så hårdt tegner Københavns borgmester for børn og unge, Jakob Næsager (K), konsekvenserne op for småbørnsforældre og pædagoger i hovedstaden af den budgetaftale, der landede i sidste uge.

En budgetaftale, borgmesteren kalder ”noget svineri”.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Hovedstaden

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024