"En god idé" eller "ikke den største fan"? SVM-regeringen deler Socialdemokratiets medlemmer

Altinget har spurgt nogle af Socialdemokratiets græsrødder om deres syn på den nuværende SVM-regering. Nogle er tilfredse, mens andre er mere skeptiske. 

Mette Frederiksen ved godt, at SVM-regeringen er "mærkelig".
Mette Frederiksen ved godt, at SVM-regeringen er "mærkelig".Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Oskar Hammer Sylvestersen

"Tak til dig Troels, tak til dig Lars. Jeg er glad for vores samarbejde, vores regering og for de resultater, vi er med til at skabe."

Sådan lød det, da Mette Frederiksen omtalte den nuværende SVM-regering i sin tale på Socialdemokratiets kongres i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Men selvom statsministeren havde rosende ord om regeringen, gentog hun også, at sammenslutningen over midten er en "lidt mærkelig blanding". Det er der flere socialdemokrater på kongressen, der er enige med hende i.

Altinget har talt med fire medlemmer.

Mogens Vestergård Pedersen, medlem af Sæby partiforening

Foto: Oskar Hammer Sylvestersen/Altinget

Hvad synes du om den nuværende SVM-regering, og skal den fortsætte efter næste valg?

"Jeg synes, ideen er god. Det at få en regering, som kan tage nogle beslutninger, som en anden blok-regering bare ville lave om, når de fik magten, er vigtigt. Hvis ikke vi havde haft en bred regering, så ville vi aldrig kunne få en så ambitiøs aftale, som den grønne trepart var."

"Jeg tror, det kommende halve år kommer til at vise meget tydeligt, om man kan finde en vej videre frem i SMV-regeringen. Det skal jo ikke bare være et kontorfællesskab, man har, der skal også være et reelt grundlag at drive regering på. Hvis det viser sig, at der er for store forskelle til, at man kan fortsætte, så er det måske bedre at gå hver til sit. Men ideen med en bred regering er rigtig god."

Bodil Kornbek, delegeret fra Lyngby-Tårnbæk Kommune 

Foto: Oskar Hammer Sylvestersen/Altinget

Hvad synes du om den nuværende SVM-regering, og skal den fortsætte efter næste valg?

"Jeg synes, det var det rigtige valg, der blev taget efter sidste valg med den her regering. Ja, der har været nogle udfordringer, men det ville der have været uanset hvad."

"Men jeg synes også, at det er alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt den skal fortætte efter næste valg. Det kommer an på, hvad vælgerne siger, det er jo dem, der har det sidste ord. Så vi må vente og se, hvordan mandaterne fordeler sig."

Mika Torsten Bärlund, delegeret fra Hørsholm Kommune

Foto: Oskar Hammer Sylvestersen/Altinget

Hvad synes du om den nuværende SVM-regering, og skal den fortsætte efter næste valg?

"Jeg synes faktisk, at den er udmærket. Det er nogle svære kompromiser, der skal tages mellem partierne, men jeg er godt tilfreds med resultaterne."

"Jeg ville dog foretrække en rød regering, for jeg tror, det er der, der kan blive produceret den politik, som jeg synes om."

Morten B. Jeppesen, delegeret fra Fredericia Kommune

Foto: Oskar Hammer Sylvestersen/Altinget

Hvad synes du om den nuværende SMV-regering, og skal den fortsætte efter næste valg? 

"Jeg er ikke den største fan af den her regering. Jeg vil langt hellere have en rød regering. Men de får da noget igennem, og det er da det eneste positive."

"Men jeg håber på en rød regering, så længe Radikale ikke er med. Det er deres skyld, at jeg skal arbejde til, jeg er 72, og det er jeg meget modstander af. Jeg vil også helst undgå Enhedslisten, men det kan man jo nok ikke, men i hvert fald en rød regering."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024