Partier vil have mere samarbejde mellem folkeskoler og idrætsforeninger. Men hverdagen står i vejen, advarer forskere

Det er positivt, at forligskredsen bag den nye folkeskoleaftale vil have udarbejdet en strategi, der skal understøtte samarbejdet mellem skoler og idrætsforeninger, mener forskere i børns bevægelse. Men hverdagsudfordringer er fortsat den største barriere for brobygningen, advarer de.

Ligesom i folkeskolereformen fra 2014, bliver der i den nye skoleaftale lagt vægt på, at frivillige foreninger skal understøtte motion og bevægelse i skolen i fremtiden.
Ligesom i folkeskolereformen fra 2014, bliver der i den nye skoleaftale lagt vægt på, at frivillige foreninger skal understøtte motion og bevægelse i skolen i fremtiden.Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

De fleste foreningsfrivillige i Danmark har et 8-16-job, og det er et problem for samarbejdet mellem folkeskole og idrætsforeningerne, der bliver svært at løse.

Sådan lyder det fra forskere i børns bevægelse, efter regeringen og de øvrige partier i forligskredsen kort før påske præsenterede den nye folkeskoleaftale.

Ligesom i folkeskolereformen fra 2014, bliver der i aftaleteksten lagt vægt på, at frivillige foreninger skal understøtte motion og bevægelse i skolen i fremtiden.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024