svarer 
Thomas Danielsen

Transportudvalget spørger transportministeren, Thomas Danielsen, om oversendelse af ministerens talepapir fra samrådet 25/4-24 om anlæg af en 3. Limfjordsforbindelse og asbestdeponi syd for Dall

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 112, Spørgsmål 46
Vil ministeren oversende sit talepapir fra samrådet 25/4-24 om anlæg af en 3. Limfjordsforbindelse og asbestdeponi syd for Dall, jf. L 112 - samrådsspørgsmål B?

Svar fra mandag den 29. april 2024
Vil ministeren oversende sit talepapir fra samrådet 25/4-24 om anlæg af en 3. Limfjordsforbindelse og asbestdeponi syd for Dall, jf. L 112 - samrådsspørgsmål B?

Svar:

Vedlagt er talepapiret til besvarelsen af samrådsspørgsmål B til L 112.

Under samrådet blev jeg spurgt, hvor man kan finde figurerne fra min besvarelse af udvalgets spørgsmål nummer 38 til lovforslaget.

Figur nummer to i besvarelsen kan findes i kortet fra Vejdirektoratets offentlige hjemmeside om anlægsprojektet (https://www.vejdirektoratet.dk/projekt/3-limfjordsforbindelse/arealbehov).

Den hvide tekst i figuren er dog tilføjet af Vejdirektoratet i forbindelse med besvarelsen af spørgsmålet. Figur nummer et er ikke fra Vejdirektoratets miljøkonsekvensrapport, men er udarbejdet af Vejdirektoratet for at illustrere vejforløbet som det allerede er beskrevet i min forgængers svar den 20. juli 2021 på udvalgsspørgsmål nummer 619. Figuren viser grundlæggende det samme, som kan ses i figur to. Som det blev nævnt under samrådet, fremgår det af Vejdirektoratets supplerende miljøkonsekvensvurdering fra 2023 på side 545, at ”Lokalitet 851-01000 (V1) er et specialdepot for eternitaffald, hvor der er risiko for indhold af asbest. Motorvejen vil blive anlagt på dæmning hen over den kortlagte lokalitet.” Den valgte anlægstekniske løsning ved lokaliteten er således beskrevet i offentliggjort materiale.

Jeg skal for god ordens skyld gøre opmærksom på, at der ikke er krav om – og at det ikke vil være praktisk muligt - at alle tekniske detaljer for et anlægsprojekt skal gengives i lovforslaget og bemærkningerne hertil. Lovforslagets fokus er således på, hvor anlægsarbejdet medfører påvirkninger. I den sammenhæng gør jeg opmærksom på, at det fremgår af anlægslovens § 3, at anlægsarbejdet skal udføres i overensstemmelse med de gennemførte miljøkonsekvensvurderinger.

Side
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024