Theresa Scavenius
 svarer 
Thomas Danielsen

Theresa Scavenius (UFG) spørger transportministeren, Thomas Danielsen, om ministeren vil kommentere på hans eget udsagn fra samråder den 25 april 2024, om at “ingen lokale myndigheder har udtalt sig med bekymring om dette projekt” i forhold til mødereferat fra Aalborg Kommune 31. maj 2022

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 112, Spørgsmål 51
Ministeren sagde på samråd den 25 april 2024, at “ingen lokale myndigheder har udtalt sig med bekymring om dette projekt”, men af mødereferat fra Aalborg Kommune 31. maj 2022, erhvervet fra aktindsigt af 26. maj 2023, fremgår det af side 7-28 samt 40-43, at både Miljøstyrelsen, Region Nordjylland og Aalborg Kommune har afholdt møde netop vedrørende asbestspredning fra Mølholm, hvor de bekræfter, at inddæmningen i årevis har været utilstrækkelig, og at asbest derfor har spredt sig ud i området. Vil ministeren kommentere på hans åbenlyst forkerte udmelding fra samrådet?

Svar fra mandag den 29. april 2024
Ministeren sagde på samråd den 25. april 2024, at “ingen lokale myndigheder har udtalt sig med bekymring om dette projekt”, men af mødereferat fra Aalborg Kommune 31. maj 2022, erhvervet fra aktindsigt af 26. maj 2023, fremgår det af side 7-28 samt 40-43, at både Miljøstyrelsen, Region Nordjylland og Aalborg Kommune har afholdt møde netop vedrørende asbestspredning fra Mølholm, hvor de bekræfter, at inddæmningen i årevis har været utilstrækkelig, og at asbest derfor har spredt sig ud i området. Vil ministeren kommentere på hans åbenlyst forkerte udmelding fra samrådet?

Svar:

Jeg skal først og fremmest slå fast, at mit udsagn – som det også fremgår af ovenstående citat – vedrører projektet om anlæg af 3.

Limfjordsforbindelse. Når spørgeren henviser til et mødereferat fra 31. maj 2022 antager jeg, at der sigtes til Aalborg Kommunes Powerpoint præsentation samt et fire-siders referat fra mødet mellem Miljøstyrelsen, Region Nordjylland og Aalborg Kommune – alle dateret 31. maj 2022.

I relation til 3. Limfjordsforbindelse fremgår det af Powerpointpræsentationens side 13 under overskriften ”Stor offentlig bevågenhed”, at Mølholm Deponiet ”Ligger i nærheden af linjeføringen i forslag til 3. Limfjordsforbindelse.” Dette understøttes af præsentationens side 28, hvor det på kortet ses, at linjeføringen for 3.

Limfjordsforbindelse ikke berører depotet. Endvidere fremgår det på side 20, at Lindholm Strandpark, hvor der er konstateret synlig eternit enkelte steder ”Ligger i område hvor forslag til 3. Limfjordsforbindelse er planlagt”.

I referatet fra mødet fremgår der intet om bekymringer i relation til 3. Limfjordsforbindelse.

Side I det omtalte materiale ser jeg således ingen dokumentation for, at lokale myndigheder udtaler sig med bekymring om 3. Limfjordsforbindelse i relation til asbest.

Selv om der skulle have været en generel bekymring, som ikke er omtalt i materialet fra foråret 2022, kan jeg konstatere, at Vejdirektoratets efterfølgende undersøgelser har dokumenteret, at der ikke er asbestfibre i havbunden, hvor 3. Limfjordsforbindelse skal anlægges.

Jeg kan derfor også fuldt stå på mål for det, jeg sagde under samrådet den 25. april 2024.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024