Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Analyse af 
Simon Friis Date

Mens Dan Jørgensen forlader dansk politik, lurer et opgør med hans store grønne svendestykke

Bevæbnet med en Harry Potter-tryllestav, løftede han dansk klimapolitik op i en ny vægtklasse. Nu vinker Dan Jørgensen farvel til Danmark og en grøn dagsorden, der har fået et nyt motto: Implementering, implementering, implementering.

Sådan lærte de fleste danskere Dan Jørgensen (S) at kende som klimaminister. Stolt poserende foran klimaloven. Men er tiden ved at løbe fra det dokument, som har været det vigtigste i grøn politik de seneste fem år?
Sådan lærte de fleste danskere Dan Jørgensen (S) at kende som klimaminister. Stolt poserende foran klimaloven. Men er tiden ved at løbe fra det dokument, som har været det vigtigste i grøn politik de seneste fem år?Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Fem år er lang tid i dansk klimapolitik. Meget er i hvert fald sket, siden den junidag i 2019, hvor afgående klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) stod og viftede med en Harry Potter-tryllestav i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Tryllestaven var en gave til Dan Jørgensen, Lilleholts socialdemokratiske arvtager som øverste chef i ministeriet, og symbolikken var svær at misforstå:

Der ville blive brug for mere end almindeligt held og politisk forstand til at løse opgaven med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030, som Jørgensens parti netop havde baseret sit nye regeringsgrundlag på.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024