Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Nicolai Wammen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, om ministerens vurdering af risikoen for ekspropriationssager i forbindelse med konkurrenceudsættelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 115, Spørgsmål 17
Er ministeren bekendt med, at der i bemærkningerne til lovforslagets enkelte bestemmelser på side 39 står, at »Det kan næppe på forhånd helt udelukkes, at konkurrenceudsættelsen under særlige omstændigheder kan ramme enkelte ejere af anlæg med en intensitet, så det kan få karakter af ekspropriation. Det må bero på en konkret vurdering, om der i de enkelte tilfælde foreligger ekspropriation. Hvis der foreligger ekspropriation, vil den pågældende anlægsejer have krav på erstatning, jf. grundlovens § 73. Kan der ikke opnås enighed herom, må spørgsmålet i givet fald indbringes for domstolene.«? Og hvad er ministeren vurdering af denne risiko for ekspropriationssager?

Svar fra onsdag den 17. maj 2023
Udarbejdelsen af lovforslaget, som spørgeren henviser til, hører under klima-, energi- og forsyningsministerens ressort. Finansministeriet har ikke foretaget en vurdering af risikoen for ekspropriationssager som følge af det lovforslaget. Derudover vil jeg henvise til vedlagte svar fra klima-, energi- og forsyningsministeren til L 115 – spm. 8, 81 og 86.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024