svarer 
Lars Aagaard Møller

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Aagaard, om kommentar til notat om foreløbig ekspropriationsvurdering vedr. lovforslaget udarbejdet efter ønske fra Dansk Affaldsforening

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 115, Spørgsmål 109
Vil ministeren kommentere notat om foreløbig ekspropriationsvurdering vedr. lovforslaget udarbejdet efter ønske fra Dansk Affaldsforening, jf. L 115 - bilag 15?

Svar fra onsdag den 24. maj 2023
Det er ministeriets vurdering, at den juridiske vurdering udarbejdet for Dansk Affaldsforening vedrørende ekspropriation er foretaget på grundlag af det udkast til lovforslag, der blev sendt i offentlig høring og ikke af det fremsatte lovforslag.

Ministeriet har noteret sig, at den juridiske vurdering udarbejdet for Dansk Affaldsforening vedrørende ekspropriation når samme konklusion, som også er grundlaget for lovforslaget, nemlig at lovforslaget ikke generelt indebærer ekspropriation.

Det er samtidig ministeriets vurdering, at de to situationer, som der peges på i den juridiske vurdering udarbejdet for Dansk Affaldsforening vedrørende ekspropriation, er håndteret med de ændringer, der er foretaget i lovforslaget på grund af høringen.

Jeg henviser her konkret til den mulighed for forlængelse af fristen for selskabsgørelse, som er beskrevet i svaret på L 115 – spm. 28.

Jeg henviser i øvrigt til mit svar på L 115 – spm. 8 og 81, hvor Kammeradvokatens og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets ekspropriationsretlige vurdering af lovforslaget er beskrevet.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024