44 kommuner søger om 'fattighjælp' for milliarder. Se hvilke her

Puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner er på 800 millioner kroner. Men skal alle ansøgere have opfyldt deres ønske om særtilskud i 2025 vil det koste knap det tredobbelte.

Oprydningen efter det store jordskred ved Nordic Waste får nu Randers Kommune med S-borgmester Torben Hansen i spidsen (tv.) til at søge om 'fattighjælp' fra staten.<br>
Oprydningen efter det store jordskred ved Nordic Waste får nu Randers Kommune med S-borgmester Torben Hansen i spidsen (tv.) til at søge om 'fattighjælp' fra staten.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Stigende udgifter til det specialiserede socialområde, skævheder i udligningsordningen samt fejl i grundlaget for beregning af ejendomsskat er nogle af de faktorer, som får et stort udsnit af landets kommuner til at søge om en ekstra økonomisk håndsrækning fra staten.

I alt søger 44 kommuner om at få andel i den særlige pulje målrettet vanskeligt stillede kommuner, som i 2025 lyder på 800 millioner kroner.

Samlet set ansøges der om tilskud for knap 2,2 milliarder kroner. Herudover er et par hundrede millioner kroner fra puljen på forhånd målrettet fire udvalgte kommuner.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024