Damm: Ultimative krav vil føre til en dårligere aftale

ØKONOMIFORHANDLINGER: KL’s formand Martin Damm (V) er ikke parat til at afvise en økonomiaftale, hvor omprioriteringsbidraget indgår. Den samlede pakke bliver afgørende.

KL's formand Martin Damm (V) udelukker ikke, at KL vil afvise en aftale. Men det vil ikke blive spørgsmålet om omprioriteringsbidraget, der alene vil afgøre det.
KL's formand Martin Damm (V) udelukker ikke, at KL vil afvise en aftale. Men det vil ikke blive spørgsmålet om omprioriteringsbidraget, der alene vil afgøre det.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Kim Rosenkilde

Man skal passe på med at gøre et enkelt element ultimativt.

Martin Damm (V)
Formand for KL

I KL har man ikke i sinde at lade omprioriteringsbidraget blive afgørende for, om man vil indgå en økonomiaftale for 2017 med regeringen.

Selv om overvejelsen om at sige nej altid indgår i forhandlingerne som en i hvert fald teoretisk mulighed, så er KL’s formand Martin Damm (V) opsat på at forhandle en aftale hjem med regeringen inden sommerferien.

”Man kan ikke stille det så firkantet op og sige, at det skal være afgørende om et enkelt element er med eller ej . Det må være den samlede aftale, som skal vurderes sin helhed,” siger Martin Damm.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024