Er KL ved at falde fra hinanden?

INTERVIEW: KL er truet og skal skynde sig, konkluderer ny analyse. Ellers braser den magtfulde organisation sammen. Den nye topchef, Kristian Wendelboe, fortæller her, hvordan han vil kitte det kommunale sammenhold. Og hvad der egentlig er nyt i Det Nye KL.
KL skal med flere analyser og en stærkere medieoffensiv blive bedre til at sætte dagsordenen i den offentlige debat, lyder det fra KL-direktør Kristian Wendelboe om den nye strategi for den magtfulde organisation.
KL skal med flere analyser og en stærkere medieoffensiv blive bedre til at sætte dagsordenen i den offentlige debat, lyder det fra KL-direktør Kristian Wendelboe om den nye strategi for den magtfulde organisation.Foto: Sundhedsministeriet

Vi skal blandt andet kunne levere tal på, hvem der gør det godt og mindre godt. Vi skal kunne benchmarke kommunerne. Men det er jo ikke sådan, at vi vender op og ned på det hele med et snuptag. Interessentanalyserne afspejler meget godt et billede af et KL, som lige trænger til at skifte gear. Som har gjort det godt, og så er der et ydre pres for fornyelse. Det forsøger vi så at skabe nu.

Kristian Wendelboe
Adm. direktør, KL
Fakta

Kristian Wendelboes blå bog

47 år

1992: Uddannet cand.polit fra Københavns Universitet

2005-06: Afdelingschef, Finansministeriet
2006-07: Adm direktør, Danske regioner
2008: Departementschef i først Velfærdsministeriet, senere Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
2011: Adm. direktør, KL

Hvis KL var hovedpersonen i et festselskab, så ville der være blandede skudsmål fra talerne. En ville sige: Godt du er her. Men stram dig lige lidt mere an.

En anden ville fremhæve, hvordan æresgæsten var en detaljernes mand. Som trængte til at løfte blikket.

En tredje ville skære igennem roserne og holde en af den slags taler, der kan få tæer til at krummes: "Stop klynkeriet," ville det runge ud i festsalen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024