Analyse af 
Erik Holstein

Friis Bach leverer Mette Frederiksens bedste argument for SVM-regeringen

Det er småt med de historisk modige reformer, der kun kan gennemføres af en bred regering, og for mange af SVM-vælgerne vil regeringen altid være en fejlkonstruktion. Men den radikale afhopning til Venstre underbygger Mette Frederiksens primære motiv for at søge mod midten.

Christian Friis Bach (V): Leverer uforvarende skyts til Mette Frederiksens fortælling.  
Christian Friis Bach (V): Leverer uforvarende skyts til Mette Frederiksens fortælling.  Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

”Tæller du mandater, er der lige nu et blåt flertal i Folketinget. Vi er godt tilfredse med, at der sidder en socialdemokratisk statsminister i den situation.”

Sådan opsummeres situationen af en af de socialdemokratiske strateger ved indgangen til det nye folketingsår. Ikke en dybfølt begejstring for midterprojektet, ikke en tro på, at de elendige socialdemokratiske meningsmålinger ændrer sig lige om lidt, men en lidt resigneret ”hvad skulle vi ellers have gjort-holdning”.

Og sandt er det, at Christian Friis Bachs overraskende skifte til Venstre understreger statsminister Mette Frederiksen (S) væsentligste grund til at indgå i et fast forhold med sine gamle borgerlige fjender, Troels Lund Poulsen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024