Inflationsramte kommuner frygter statslig straf for sprængte budgetter

Oven på et år med covid-19-efterdønninger, krigsflygtninge i ti tusindtal og tårnhøj inflation risikerer landets kommuner ifølge KL-formand Martin Damm nu en statslig sanktion for at bruge for mange penge på velfærd. 2022 har været ’den perfekte storm’, lyder det fra borgmester.

Uden yderligere kompensation til kommunerne for den høje inflation i 2022, så kan en kommende finansminister meget vel komme til at skulle udskrive en bøde for de høje udgifter til velfærd og anden service. I hvert fald ifølge KL's formand, Martin Damm (V).
Uden yderligere kompensation til kommunerne for den høje inflation i 2022, så kan en kommende finansminister meget vel komme til at skulle udskrive en bøde for de høje udgifter til velfærd og anden service. I hvert fald ifølge KL's formand, Martin Damm (V).Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En kommende finansminister kan blive den første til at udløse en bøde til kommunerne for at have forbrudt sig mod budgetlovens krav om ikke at bruge flere penge, end det er aftalt med staten.

Ifølge KL’s formand, Martin Damm (V), tegner det sig som et stadig mere sandsynligt scenarie, at de 98 kommuner samlet set sprænger den økonomiske ramme for velfærd og anden service.

Det på trods af, at man på tværs af kommuner landet over de seneste måneder har haft travlt med at træde bremsen i for at dæmme op for de høje udgifter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024