Kommission: Kommunal medfinansiering skal omlægges

ØKONOMI: Produktivitetskommissionen foreslår, at kommunerne fremover kun skal betale regionerne for behandlinger af patienter, der reelt kan forebygges. Forslaget ribber op i en økonomisk strid mellem staten, regionerne og kommunerne.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Det skriver kommissionen:  

Produktivitetskommissionen anbefaler, at regler for afregning og refusion mellem myndigheder i højere grad udformes, så de understøtter gode resultater for borgeren og tilskynder til at sikre samfundsøkonomisk effektivitet frem for optimering af egne ressourcer.

Konkret anbefaler kommissionen, at takstfinansieringssystemet på sundhedsområdet gøres mere fleksibelt, så enheder i regioner og kommuner kan aftale egne indbyrdes afregningsformer, hvis den centralt fastlagte afregning ikke understøtter samarbejdet mellem dem.

Det anbefales også, at den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet koncentreres om de områder,
hvor kommunerne har en reel mulighed for at yde en forebyggende indsats.

Det er fint, at kommunerne har et incitament til at forebygge indlæggelser ved, at de betaler en del af regningen, når en patient bliver behandlet i regionernes sundhedsvæsen.

Men fremover bør kommunerne kun betale regionerne for patienters behandling, hvis det er noget, som kommunerne har en reel chance for at forebygge.

Sådan lyder en af de mindre omtalte; men markante anbefalinger fra Produktivitetskommissionen, som afleverede sine anbefalinger 31. marts 2014.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024