Lis fik genrejst Vesthimmerland

DET GODE EKSEMPEL: Et sindrigt system – med damenavnet Lis – har gjort, at Vesthimmerland Kommune er gået fra at være under administration til at have overskud i regnskabet.

Ingen har jo lyst til at få tallene til at lyse rødt, og der går ikke mange sekunder, hvis der er nogle tal, jeg undrer mig over. Så kontakter jeg den pågældænde forvaltningschef, der kan gå længere ned til den enkelte institution.

Mogens Kristensen
Kommunaldirektør, Vesthimmerland Kommune
Fakta

Det gode eksempel

Over hele landet kæmper kommunerne med at få budgetterne til at hænge sammen. En del af løsningen kan være, at kommunerne lærer mere af hinanden og af de gode eksempler, lyder det fra fagkundskaben og fra begge sider af Folketinget.

Altinget | Kommunal er derfor i gang med at indsamle og opsamle kloge tiltag, der har haft en dokumentarbar positiv effekt på kommunens økonomi. Det sker i serien "Det gode eksempel".

Sidder du inde med et godt eksempel, der fortjener en større udbredelse, så send det til [email protected]

For ikke så mange år siden var Vesthimmerland Kommune i dyb, dyb økonomisk krise. Så dyb at Indenrigsministeriet måtte sætte den nordjyske kommune under administration for at hive dem op af hullet. Minus 38 mio. kr. stod der dengang på bunden af den kommunale pengetank.

Men så kom Lis. I dag har Vesthimmerland 140-150 mio. kr. i kassen.

Lis står i Vesthimmerland for LedelsesInformationsSystem. Det er et sindrigt system - udviklet af it-virksomheden KMD - som hver eneste måned giver et overblik over, hvordan det går med kommunens økonomi. Helt ned på institutionsniveau kan man se, om budgetterne er ved at skride.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024