Analyse af 
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Kim Rosenkilde

Løkke har ret. Særligt ét punkt bliver afgørende for sundhedsreformens succes

Regeringens forslag til en sundhedsreform lægger op til den største ommøblering af sundhedsvæsenet i 20 år. Om reformen bliver en succes, afhænger i høj grad af, om de 17 nye sundhedsråd tåler mødet med virkeligheden.

Ved præsentationen af den nye sundhedsreform talte regeringstoppen meget om flere læger, ny patientrettigheder og geografisk ulighed i sundhedsvæsnet. Men særligt ét strukturelt greb skal sikre udbygningen af det nære sundhedsvæsen.
Ved præsentationen af den nye sundhedsreform talte regeringstoppen meget om flere læger, ny patientrettigheder og geografisk ulighed i sundhedsvæsnet. Men særligt ét strukturelt greb skal sikre udbygningen af det nære sundhedsvæsen.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg ToftKim Rosenkilde

Der har været spænding til det sidste om SVM-regeringens forslag til en reform af sundhedsvæsenet ville blive et slag i luften på grund af uenighed internt i regeringen.

Men med det 85-sider lange udspil står det klart, at regeringen foreslår den mest omfattende reform af sundhedsvæsenet siden strukturreformen i 2006, hvor 271 kommuner blev til 98 kommuner og 14 amter blev til fem regioner.

Regeringens udspil kommer i kølvandet på Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger. Alligevel er der opsigtsvækkende mange forslag i reformen, som har meget lidt med sundhedsvæsenet struktur at gøre.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024