Middelfarts borgmester vil skrotte tilsyn på ældreområdet
FRIKOMMUNER: Middelfarts socialdemokratiske borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen, vil bruge regeringens frikommuneforsøg til at give ansatte i ældreplejen mere ansvar og frihed - og på at gøre op med tilsynene.
Cecilie Toft
JournalistpraktikantJeg tror kun, det er landspolitikerne, der taler om at styrke tilsynene. For det virker ikke.
Johannes Lundsfryd Jensen (S)
Borgmester, Middelfart Kommune
Hvis det står til Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S), så skal tilsyn i ældreplejen være fortid.
Han håber i hvert fald, at det kommende frikommuneforsøg vil medføre nytænkning i måden, der føres tilsyn på i ældreplejen.
"Jeg ser rigtig gerne, at tilsynene på ældreområdet blev skrottet og erstattet med kvalitetsrapporter, så man fokuserer mere på læring og udvikling frem for kontrol, som tilsynene bidrager med,” siger den socialdemokratiske borgmester.
Frikommuneforsøget:
Mette Frederiksen (S) meddelte i sin åbningstale, at regeringen vil give syv danske kommuner fuldstændig frihed på et udvalgt velfærdsområde - enten daginstitutionsområdet, folkeskole- eller ældreområdet.
De syv udvalgte kommuner er Helsingør, Rebild, Viborg, Middelfart, Holbæk, Langeland og Esbjerg.
Langeland, Middelfart og Viborg Kommune er udvalgt til at være frikommuner på ældreområdet.
Forsøget spænder over perioden 2019-2023 og er en del af regeringens nærhedsreform.
Formålet med forsøget og nærhedsreformen er at decentralisere offentlige arbejdsopgaver, hvilket skal sikre bedre velfærd til borgerne.
"Allerede i 1980’erne begyndte daværende statsminister Poul Schlüter at tale imod det voksende bureaukrati. Siden er det kun blevet værre og værre. Vi har aldrig brugt flere penge på velfærd, men resultaterne står ikke mål," var et af budskaberne fra Mette Frederiksen til Folketingets åbning.