Ny temadebat: Hvordan bør fremtidens kommunale udligning se ud?

Regeringen har med sin sundhedsreform lagt op til, at det kommunale udligningssystem skal ændres. Så hvad bør en fremtidig udligningsreform indeholde? Det spørgsmål stiller Altinget Kommunal en række aktører i denne temadebat.

Regeringen er med statsminister Mette Frederiksens (S) ord klar til at åbne en ”Pandoras æske” og forberede en ny større reform af den kommunale udligningsordning.
Regeringen er med statsminister Mette Frederiksens (S) ord klar til at åbne en ”Pandoras æske” og forberede en ny større reform af den kommunale udligningsordning.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Finanslovsforslaget for 2025 sikrede kommunerne 2,5 milliarder kroner i ekstraordinær finansiering i 2025, og nu har regeringen i forbindelse sin nye sundhedsreform lagt op til en mulig større reform af den kommunale udligningsordning.

Den kommunale medfinansiering af regionerne skal afskaffes, og regeringen vil samtidig flytte sundhedsrelaterede opgaver fra kommunerne til regionerne for godt fem milliarder kroner. Samtidig skal der også findes en løsning på de forskydninger i den kommunale økonomi, som de ny ejendomsvurderinger står til at føre med sig.

Vil du deltage i debatten?

Altingets temadebatter sætter spot på et aktuelt, politisk nicheemne.

Alle indlæg er udelukkende udtryk for skribenternes egen holdning.

Hvis du ønsker deltage i debatten, er du velkommen til at skrive til debatansvarlige Emma Brink.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024