Regeringen sikrer Fanø Kommune økonomisk førstehjælp: "Det var årets bedste opkald"

Store økonomiske problemer for den lille ø-kommune Fanø har fået regeringen til ekstraordinært at tildele kommunen 20 millioner kroner i 2025 og love en langsigtet løsning.

Politikerne på Fanø Rådhus har skullet spare 20 millioner kroner svarende til 10 procent af kommunens samlede velfærdsøkonomi. Nu slipper men efter ekstraordinær hjælp fra regeringen.<br>
Politikerne på Fanø Rådhus har skullet spare 20 millioner kroner svarende til 10 procent af kommunens samlede velfærdsøkonomi. Nu slipper men efter ekstraordinær hjælp fra regeringen.
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringen vil i finansloven for 2025 give Fanø Kommune 20 millioner kroner i ekstra likviditetstilskud på grund af de merudgifter, der følger af at være en ø-kommune.

Det oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

"Fanø har som en lille ø-kommune særlige økonomiske udfordringer og har svært ved at få næste års budget til at hænge sammen. Derfor giver regeringen nu et ekstra tilskud på 20 millioner kroner i 2025, og vi vil arbejde for at få ændret lovgivningen, så Fanø fra næste år kan modtage et ø-tilskud på 20 millioner kroner om året," siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024