SF vil fjerne kommunal levn af Foghs berømte skattestop: "Det er tydeligt, at de penge mangler i vores velfærdssamfund"

Kommunale skattestigninger betaler for, at regeringen nu vil sænke den statsligt bundskat med over en halv milliard kroner i tråd med den tidligere VK-regerings skattestop. Den manøvre vil SF stoppe og føre pengene tilbage til velfærden.

Siden introduktionen af den tidligere VK-regerings skattestop har skiftende regeringer sænket den landsdækkende bundskat, hvis kommunerne har hævet deres samlede skatteudskrivning. Det princip vil SF's skatteordfører, Sigurd Agersnap, have lagt i graven.<br>
Siden introduktionen af den tidligere VK-regerings skattestop har skiftende regeringer sænket den landsdækkende bundskat, hvis kommunerne har hævet deres samlede skatteudskrivning. Det princip vil SF's skatteordfører, Sigurd Agersnap, have lagt i graven.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er tid til at gøre op med endnu en del af arven fra det skattestop, som blev indført i Anders Fogh Rasmussens (V) regeringstid.

Det mener SF.

Uden den store opmærksomhed har regeringen fremsat et lovforslag, der sænker den statslige bundskat med knap 700 millioner kroner.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024