24. oktober 202410:00 - 12:00
Salen: Arbejdspligt for borgere, der ikke opfylder opholds- og beskæftigelseskrav

Første behandling af forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, integrationsloven og forskellige andre love (L 12).

Lovforslaget har til formål at indføre en arbejdspligt for borgere, der ikke opfylder opholds- og beskæftigelseskravene i kontanthjælpssystemet. Disse borgere skal deltage i 37 timers indsats om ugen, som kan bestå af virksomhedspraktik, løntilskud, nytteindsats og i særlige tilfælde vejledning og opkvalificering.

Lovforslaget indebærer, at kommunerne løbende tilrettelægger indsatsen under hensyn til borgerens helbredsmæssige situation, og timetallet kan nedsættes efter en konkret vurdering. Forslaget omfatter også ændringer i integrationsloven, hvor selvforsørgelses- og hjemrejseprogrammet omdøbes til introduktionsprogrammet, og der indføres en arbejdspligt for flygtninge og familiesammenførte udlændinge.

Det foreslås at ophæve rimelighedskravet og varighedsbegrænsningen for nytteindsats. Derudover skal der indføres en særligt tilrettelagt nytteindsats, som vil blive organiseret af kommunerne som et kommunalt organiseret tilbud.

Loven foreslås at træde i kraft 1. januar 2025, med overgangsordninger for personer, der bliver omfattet af arbejdspligten i første halvår af 2025.

Forslaget er fremsat af beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ane Halsboe-Jørgensen

Beskæftigelsesminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024