Minister i samråd efter afsløring: Vil fortsat ikke opgøre minimumsnormeringer på institutionsniveau

Mattias Tesfaye fastholder, at kommunerne ikke skal opgøre normeringer på institutionsniveau, på trods af afsløringer om, at de administrative byrder forbundet med opgaven er overdrevne. Du kan se et uddrag fra samrådet i videoen ovenfor.

Albert Andsager Klingenberg

Regeringen kommer ikke til at ændre sin beslutning om, at minimumsnormeringer ikke skal opgøres på institutionsniveau, selvom de administrative ressourcer, der frigøres, ikke er af væsentlig betydning.

Det var budskabet fra børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), da han torsdag var kaldt i samråd i Børne- og Undervisningsudvalget.

Baggrunden for samrådet var en artikel fra BUPL fra sidste måned, der afslørede, at KL har overdrevet de administrative byrder, der er forbundet med at opgøre normeringer på institutionsniveau, ved bevidst at udelade elementer fra en rapport, de havde fået udarbejdet om tidsforbruget af deres administration. KL og regeringen havde brugt de administrative byrder i forbindelse med opgørelsen af normeringer som delvis begrundelse for den aftale, de indgik i foråret, der blandt andet fjernede kravet til kommunerne om at opgøre normeringer på institutionsniveau.

Afsløring får ikke konsekvenser

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024