K: Bedre indeklima på skolerne

Indeklimaet på de danske skoler er så dårligt, at det i vid udstrækning gør eleverne syge. Det er en af konklusionerne i en ny rapport fra EU-Kommissionen, der sammenligner luftkvaliteten på folkeskoler i fem medlemslande. Her klarer Danmark sig dårligst af alle.

”Det kan vi ikke være bekendt. Vi har undervisningspligt her i landet, og dermed har børnene pligt til at opholde sig i klasselokalerne,” siger Helle Sjelle og fastslår:

”Det må aldrig være forbundet med sundhedsfare at sidde på skolebænken. Derfor er det indlysende, at indeklimaet skal være i orden.”

Dokumentation
Indeklimaet på de danske skoler er så dårligt, at det i vid udstrækning gør eleverne syge. Det er en af konklusionerne i en ny rapport fra EU-Kommissionen, der sammenligner luftkvaliteten på folkeskoler i fem medlemslande. Her klarer Danmark sig dårligst af alle. "Det kan vi ikke være bekendt. Vi har undervisningspligt her i landet, og dermed har børnene pligt til at opholde sig i klasselokalerne," siger Helle Sjelle og fastslår: "Det må aldrig være forbundet med sundhedsfare at sidde på skolebænken. Derfor er det indlysende, at indeklimaet skal være i orden." Børneastma er den hyppigste kroniske sygdom blandt børn, og den almindeligste årsag til hospitalsindlæggelse. Ca. 10 pct. af alle danske skolebørn har astma og endnu flere blandt småbørn. I løbet af de sidste 20-30 år er antallet af børn, der får astma ? fordoblet. "Der må således gøres en ekstra indsats for at forbedre indeklimaet i de danske folkeskoler, og i denne sammenhæng har kommunerne et stort ansvar," siger Helle Sjelle, som opfordrer de nye kommuner til at sætte sundhed i skoleklasserne højt på prioriteringslisterne. Den konservative sundhedsordfører understreger, at man først og fremmest må se på den menneskelige side af denne sag, og derfor gribe ind inden danske børn bliver pådraget flere luftvejssygdomme. Dernæst er de økonomiske konsekvenser uoverstigelige, hvis ikke der gøres noget på området. "Det er langt bedre at forebygge end at helbrede. Både når man tænker på den enkeltes helbred og de økonomiske konsekvenser." Med venlig hilsen Det Konservative Folkeparti ------------------------------------------------------------------------------------ TILMELDING Kender du nogen, som vil være interesseret i pressemeddelelser fra Det Konservative Folkeparti? Bed dem om at tilmelde sig på adressen: www.konservative.dk Med venlig hilsen Det Konservative Folkeparti------------------------------------------------------------------------------------ Kender du nogen, som vil være interesseret i pressemeddelelser fra Det Konservative Folkeparti? Bed dem om at tilmelde sig på adressen: AFMELDING Ønsker du ikke længere at modtage disse e-mails, kan du afmelde dig på adressen: www.konservative.dk .Dette er en automatisk e-mail fra Det Konservative Folkeparti. Du kan ikke svare til denne e-mail adresse, men kontakte partiet på [email protected] [[email protected]] eller tlf.: 33 13 41 40.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024